About me, veganindo wie is dat?

Veganindo wie is dat?

Ik ben veganindo – kind van twee culturen. Moeder uit Nederland en vader uit Indonesië. Opgegroeid in een groot gezin, twee broers en twee zussen, met veel dieren in een klein dorpje in Zeeland. Woestijnratjes, cavia’s, konijnen. En later in mijn eigen gezin katten en een hond (en konijntjes maar nu niet meer). Al van jongsafaan, was ik dol op dieren. Mama van drie prachtige kinderen en al lang samen met mijn liefste man van heel Rotterdam.

Veganistisch wat is dat?

Sinds zomer 2015 ben ik veganistisch gaan eten. in eerste instantie voor mijn gezondheid, maar naarmate ik me er meer in verdiepte wilde ik niet meer anders. Ik heb de “facts and figures” niet direct paraat maar vegan eten zorgt ervoor dat ik een kleinere voetafdruk heb op deze aarde (en niet meer op grote voet leef).  Ik ben voor goed rentmeesterschap voor deze aarde, voor mijn kinderen maar ook voor mijn verdere nageslacht. En dan is er nog het effect van eerlijkere voedselverdeling. Maar daar schrijven andere blogs veel beter over.

Ik hou enorm van eten en van lekker koken. Door mijn Indische roots is het niet meer dan logisch om ook Indisch eten vegan te maken. Mijn passie komt niet van een vreemde, mijn vader stond vaak in de keuken. Hij maakte graag mensen blij met zijn eten.  Mijn vader heeft me veel geleerd en dat wil ik graag doorgeven. Maar ik wil ook nieuwe recepten maken en doorgeven, om jou te inspireren om ook heerlijk te koken! Ben wel benieuwd of er veel mensen die mijn blog lezen ook mijn vader gekend hebben?

Margreet Ledelay

beroep: kunstenares zie link voor mijn portfolio

hobby’s: kookt graag en gezond en altijd teveel.

You can’t use up creativity. The more you use, the more you have.