basics koken,  glutenvrij,  souacrij,  soyavrij

VeganIndo gaat een beetje veranderen- op de gezonde toer!

Ja, want…. lichamelijk heb ik best wel klachten. Heftige klachten. Qua vitamines is alles tip top. Dus het plantaardige eten verzorgt daar prima in. Alleen mijn lichaam reageert nogal allergisch en daarnaast heb ik verklevingen in mijn buik (door endometriose). Dit heeft allerlei erfelijke oorzaken (COPD in de familie). Er zijn een aantal voedingsmiddelen waar ik heftig op reageer.

Glutenvrij, soyavrij en nog meer….maar wél vegan!

Dus ga ik alles elimineren waar ik niet tegen kan. En balanceer dit zo uit, dat ik nog steeds voldoende vitamines en mineralen en eiwitten binnenkrijg. Dat valt niet mee. Maar ik ga de uitdaging aan. Verklaar me voor gek, maar ik doe het! Ik ben niet de enige zie ik al na enige omzwervingen op het World Wide Web. Ik wil jullie op de hoogte houden of het mij lichamelijk gaat helpen. Ben zelf al redelijk enthousiast. Ik bedoel…. meer energie lijkt me al geweldig. Ik kan jullie niet uitleggen hoe doodmoe ik altijd was (ook toen ik nog alles wel at dus niet zeuren dat ik dierlijke dingen moet eten, want dat ga ik niet doen).

Zelf meel maken

Vandaag ga ik op zoek naar de beste molen waar ik meel mee kan maken. Wie raadt wat aan? Dus als iemand tips heeft hoor ik het graag. Want zelf rijstemeel maken of zilvervliesrijstmeel is leuk, daar kan ik weer mie van maken! ik zal jullie laten weten wat mijn uitkomst is. En welke molens ik kan testen.

Als ik me nu eens zó energiek voelde….

Afvallen of gelijk blijven

Zelf wil ik nog iets afvallen voor de zomer. Ons balans was weleens kwijt, in onze zoektocht naar plantaardige eiwitten. Met name door het veelvuldig gebruik van noten en zaden. Dus ja, zelfs plantaardig eten kan je dik maken. Goed, ik ben dus niet rigide. En wil best eens afwijken en niet alles zal 100% gezond zijn. Maar misschien ook wel. We gaan het zien.

Weekplanning

In de toekomst als het bij mij effectief is gebleken. Wil ik graag het met jullie delen via een app of boek (Door middel van een weekplanning delen of iets dergelijks). Wie wil kan het dan zelf proberen. Maar eerst moet het maar eens mij energie gaan geven. Ik hoef het wiel niet uit te vinden. Maar ik hou wel van toepasbaar en makkelijk en Indisch (of Aziatisch).

Laat me weten….

Want ik geloof dat ik echt niet de enige ben die zo struggled met gezondheid. Ik wil misschien een exclusieve groep maken met mensen om samen op weg te gaan. Wil je meedoen? Volg dit linkje en meld je aan!

Eén reactie

  • An

    Veel succes! Met de gezond3 tour. Ik ben mezelf gaan verdiepen in whole foods plant based sos ( sugar, oil, salt free). Is wel echt een omslag. Ben vegetarier geworden voor de dieren maar wfpb sos voor mijn gezondheid en dat is ook toevallig geheel vegan! Succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.