basics koken,  Indische recepten,  soyavrij,  Vleesvervanger

Tempeh

Ingrediënten

300 gram zwarte gedroogde bonen.

scheutje azijn

Tempeh starter

Zip lock diepvrieszakken

En zo doe je het:

Hier ligt de mooie tempeh 48 uur te rijpen.

Tempeh maken is eigenlijk heel makkelijk. Week de zwarte bonen (ja, ik maak zwarte bonen tempeh.) een hele nacht. Daarna spoel je ze af en zet ze op met water.

Dan kook je ze een half uur tot ze bijna gaar zijn. Even checken kan iets langer zijn. Giet de bonen af en laat ze afkoelen.

Neem nu je azijn (ik gebruik ook wel rice vinegar) en giet een klein scheutje door de bonen. Schep dat om.

Nu open je je zakje tempeh starter en neem er een theelepel uit. Roer dit goed door de bonen. Nu ga je de bonen in de diepvries ziplock zak doen. Vorm er nu een broodje van en het overtollige plastic plak ik af met plakband. Prik nu gaatjes gelijkmatig in de zak aan de voor en achterkant.

Zelf leg ik het dan in een glazen ovenschaal. De over zet ik op stand dat alleen mijn lampje brand. Hier laat ik het 48 uur in staan. Tot de prachtige witte schimmel ontstaat. Hierna kun je de tempeh bereiden. Dat laat ik graag een keer zien in een workshop!

Mooie dunne plakjes tempeh.

Vergeet ook niet mijn kookboek te downloaden. Daar vertel ik verhalen achter gerechten en deel ik onze familie recepten in een vegan jasje. Mijn histamine level is enorm gedaald sinds ik plantaardig eet. Probeer het zelf maar eens! Nu tijdelijk speciale aanbieding: https://www.veganindo.nl/product/keukengeheimen-van-vegan-indo/

Tempeh bami goreng

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.