basics koken

Gezond strooisel: sprinkle, sprinkle!

focused black woman having lunch and browsing smartphone
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

Een gezond strooisel op je pasta saus, zelf maken? Jazeker! Vandaag heb ik mijn best gedaan. Er zit van alles in. En is enorm voedzaam!

Eerst even het volgende: hebben jullie het al gezien er komt een geprinte versie van mijn kookboek. Dus als alles goed gaat komen de prints donderdag binnen en kan ik meteen de eerste bestellingen de deur uit doen.

Wil jij een kookboek in huis hebben? Wees er snel bij en bestel nu! We hebben voor nu een beperkte oplage laten drukken.

Mag ik eens je stem een horen?
Ja, je kunt mijn stem horen, hoe? Ik heb een podcast opgenomen “Vegan Indo’s podcast” dus je kunt nu tegelijkertijd mijn stem horen, terwijl je dit strooisel maakt .

In de nabije toekomst wil ik daar meer Vegan Indo’s interviewen en Vegan ondernemers aan het woord laten.

Heb jij de podcast al beluisterd? Je kunt de podcast in Spotify vinden of bij Apple podcast. In deze podcast heb ik het over koudwatervrees en over waterkefir en kombucha!

Recept voor strooisel

En dan nu gaan we verder…terwijl jij intussen de podcast misschien hebt opgezet….

Ik had vandaag zin om een strooisel te maken voor op mijn zelfgemaakte pastasaus. Die ik maakte van tomaten uit mijn eigen tuin. Het zit boordevol eiwitten en mineralen. Een lekker hartige topping voor op je pasta! Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 2 handjes rauwe cashewnoten
  • 1 handje pompoenpitten
  • 5 eetlepels edelgist
  • 1/2 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel gedroogde Moringa bladeren (ja, van mijn eigen boompje)

Laatst heb ik een koffiemolentje gekocht en alle ingrediënten kun je daarin zo fijn maken als je wilt. Alles door elkaar mengen en in een potje doen! Nu heb je een gezond strooimengsel voor op je eten. Rijk aan mineralen en eiwitten. Hou je van een beetje pit, doe er dan Chili vlokken doorheen! Lekker pedis!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.