Desserts,  Gebak

Dadar gulung- flensje gevuld met kokos en Javaanse suiker

Dadar gulung op veganistische wijze

Dit lekker zoete hapje geeft troost! De laatste keer dat ik het at was op de begrafenis van mijn nicht Sandra.  Met liefde gemaakt om de mensen te troosten door Merry. Ze had een doos vol gemaakt en wij als familie smulden ervan.

Voor de volgende keer kan ik zelf een lading maken, liever voor een leuke gebeurtenis.  Zoals ik al eerder vermelde moet je dit van oma’s, tante’s, nichten leren.  Mijn vader waagde zich niet vaak aan zoete dingen.  Mijn moeder wel. Die maakt trouwens de lekkerste kokoskoek!  Leuk om een andere keer hier te vertellen.

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem/meel
  • 350-400 ml kokosmelk
  • 3 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 50 ml groene pandanextract
  • snufje zout

Vulling:

  • 250 gram geraspte kokos
  • 2 pandanbladeren
  • 150 gram gulu djawa (Javaanse suiker)
  • 125 ml. water
  • snufje zout

Pangang kleurstof voor je zoete hapje

We beginnen met het maken van de vulling van de flensjes.  Kook het water te samen met de pandanbladeren, de geur en smaak komt dan vrij.  Voeg nu de kokos, gulu djawa en wat zout toe. Laat het blokje gulu djawa goed smelten. Op laten staan, middelhoog, constant roeren. Dit doe je tot al het vocht is opgenomen. De pandanbladeren kun je nu eruit halen. Laat de vulling afkoelen.

Nu ga je het beslag maken. Zeef de bloem met het zout in een kom, voeg ook de bakpoeder toe. Beetje bij beetje voeg je nu de kokosmelk toe, zorg dat je geen klonters in je deeg krijgt. Als laatste die je het groene pandanextract toe.

Bak de flensjes met een beetje olie in de pan. Vul daarna je flensje met ongeveer een volle eetlepel vulling en vouw ze als een loempia dicht.

Lekker als toetje/dessert  met vegan sorbetijs of als lekkernij tussendoor.

Leuk filmpje van deze Indonesische dame:

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.