pisang goreng
Bijgerechten,  Desserts,  Snacks

Pisang goreng

Pisang goreng ben je!

Vroeger gebruikte mijn vader pisang goreng wel eens als scheldwoord. Liever aten we ze dan dat we werden uitgescholden. Zo heerlijk op een zaterdagmiddag. Filmpje kijken en gebakken banaan als snack.

Bijgerecht?

Soms eten mensen de gebakken banaan gewoon bij het eten. Wij aten het eigenlijk altijd als snack. Met een beetje poeder suiker desnoods. Zo’n stapel was heel snel weg in een gezin van 7 mensen. Toen ik jonger was had je nog niet vele toko’s in onze buurt. Dus gebruikte mijn vader vaak gewone bananen (wel de hele rijpe).

Tv snack

Afijn, stel je voor, een bak popcorn en een bord vol pisang goreng filmpje en lekker onder een dekentje op de bank! Eerst wel even door de regen naar de toko. Ik kies voor de bruinste/zwartste bakbananen.

Ingrediënten:

  • 250 gram rijstmeel of gewoon bloem
  • 160 ml water
  •  1/4 tl zout
  • 8 kleine bakbananen
  • olie

optioneel 2 theelepels bakpoeder

Doe eerst het rijstemeel/bloem in een kom en maak een klein kuiltje in het midden. Schenk vervolgens in het kuiltje het water en voeg het zout toe. Meng dit goed
door zodat een gelijkmatig beslag ontstaat (maak het beslag niet te dik). Schil daarna de bananen en snijd deze in de lengte door en dompel ze onder in het beslag. Verhit de olie in een wok (wadjan) en bak de bananen tot ze goudbruin zijn en een krokant laagje hebben. Schep de bananen uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier tot ze droog zijn. Kan ook heerlijk koud gegeten worden.

Dit recept kun je ook vinden in mijn kookboekje! Wil je ook mijn gratis kookboekje downloaden? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief, de nieuwsbrief is niet anders dan dat je een seintje krijgt als er een nieuwe blog online is. Vul hier je gegevens in:

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.