Wafeltjes
Bijgerechten,  Desserts,  Gebak

Kue kembang goyang-hartig wafeltjes

Indische wafeltjes zoet, nu ook hartigWafeltjes

Wafeltjes met hartjes! Vroeger hadden we zo’n wafelijzertje thuis. En ja, dit maakte mijn vader wel…toch iets van een zoet hapje. Een wafeldeegje, daar ging het ijzer in en dat werd dan in de gloeiende hete olie al draaiend klaargemaakt. Tot de wafelbloem losliet in de olie. Prachtig vond ik dat als kind. De olie was heet dus op gepaste afstand keken we toe. Nu is frituren best vet dus heel vaak doe ik dat zelf niet. Maar soms heb ik zin in knabbelvoer. Aangezien ik net als mijn vader meer van hartig hou bedacht ik een hartig wafeltje. Ik zal hier zowel het hartige als het zoete wafeltjes recept posten.

Ingrediënten

Zoet recept:

 • 160 gram rijstmeel
 • 50 gram suiker
 • 40 gram cassavezetmeel
 • vanille extract of vanillesuiker
 • 250 ml kokosmelk
 • 1/2 theelepel zout
 • leuke kleine zaadjes ter versiering op je wafeltjes (ik deed dat niet).
 • 1 theelepel bakpoeder

Hartig recept:

 • 160 gram rijstmeel
 • 2 teentjes knoflook heel fijngewreven
 • 40 gram cassavezetmeel
 • 250 ml kokosmelk
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel ketoembar
 • 4 eetlepels edelgistvlokken

Maak je beslag, zorg dat er geen klontjes in zitten. Verwarm nu olie in een pan. Hou je speciale ijzer in gereedheid. Dip nu het wafelijzer half in het beslag. Hou je ijzer in de olie, wacht een paar tellen en begin dan te draaien. Als het goed is laat door de draaiende beweging van het ijzer het deeg los, anders help je het een handje. Leuk als bijgerecht of als toetje of om zo te knabbelen. Ben jij al bekend met mijn foodblog Facebookpagina? Heb jij aleens in een toko zo’n ijzertje gezien? Kom je weleens op een pasar malam?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.