lunch time springrolls
Bijgerechten,  lunch,  Snacks

Springrolls voor lunch – glutenvrij

lunch springrollsSnelle lunch snack of after midnight snack. Springrolls zijn heel snel gemaakt en zijn lekker gezond!  Ik ga springrolls maken en ga nog even het sublieme recept bij elkaar verzinnen. Met een makkelijk gezond pindasausje erbij. Heb er nu al zin in.

Helaas ben ik ben net ziek geweest en moet weer een beetje lol in het bloggen krijgen. Ik weet ben hier al weer te lang niet geweest. En we hebben echt wel lekker gegeten.

Heel misschien als het recept heel makkelijk is hebben we hier een leuke midnight snack. Ik ben nu al blij als ik aan de heerlijke ingrediënten denk die ik ga gebruiken. Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten

  • Rijstpapier (ronde vellen)
  • 4 bladeren van een kleine paksoi
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 1/2 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • rucola

Voor de snelle pindasaus:

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel soya saus
  • 1 eetlepel tahin saus
  • kokosmelk uit blik (optioneel) of andere plantaardige melk
  • water
  • 1/2 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1/2 theelepel djinten
  • 1 teentje knoflook

Was al je groenten goed voordat je begint. Gebruik het liefst biologische groenten. Begin met al je groenten mooi te snijden. Snijd de wortel in mooie smalle lange reepjes van 10 centimeter lang (2 mm breed voor de piëtisten).  Zo ook de komkommer en de bleekselderij. De paksoi snij je in fijne dunne sliertjes. De rucola mag je heel laten.

Post op onze Facebook page wat jij hebt gebruikt als vulling!

Maak je rijstvellen 1 voor 1 nat met heet water, ik laat gekookt water iets afkoelen en haal ze door dat water heen. De vellen zijn heel fragiel, dus pas op: te heet water dan lossen de vellen haast op.  Leg je vel nu op een groot bord. Als extra toevoeging kun je nog sesamzaadjes op je vel sprenkelen. Wok de erwten heel even in de pan, zo’n tien minuten. Sorteer je groenten mooi op je rijstvel (bedenk wat je het eerst erop legt te zien is aan de buitenkant, rucola staat leuk!). Rol nu je rijstpapier op als een loempia.

Leg de springrolls even in de koelkast, we maken nog even een snel sausje.

Haal de knoflook door je knoflookpers of snijdt het heel fijn. Doe nu alle ingrediënten in een kom en klop ze goed door elkaar. Als je wilt kun je het ook even verwarmen maar dat hoeft niet persé. Je sausje is klaar. Vind je het sausje te pittig, voeg dan een zoet element toe (zoals suiker of gulu djawa).

Snijdt de springrolls met een scherp mes doormidden. Je hebt nu een dubbele hoeveelheid. Dippen en smikkelen maar!

 

Serieus, wij vonden ze heerlijk!!! En hebben we uiteindelijk bij ons avondeten gegeten (het waren er heel veel). Vooral de rucola geeft een lekkere pittige bite. Uiteraard kun je creatief variëren met de groenten. Benieuwd hoe jij ze gaat vullen, vertel me jouw ontdekkingen?

Meer Indische recepten kun je in mijn digitale kookboek zien. Uiteraard zijn dat recepten die niet in mijn blog te vinden zijn.

Dit recept is glutenvrij.

Fijne lunch allemaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.