
Frikadel pan
Even kort
Hier even kort weer een versie van frikadel pan in de oven. Binnenkort neem ik even een korte break, maar dit gerecht wou ik toch nog even met jullie delen. Een subliem gerecht om oud brood in te verwerken.
Vandaag even geen verhaaltje, ik heb wat drukke dagen achter de rug. Verjaardagen en nog steeds geen vakantie. Binnenkort dus even een break, tenminste misschien wil ik toch wat schrijven, maar dan snap je dat er iets minder regelmatig een blog verschijnt.
Mooie vleesvervanger
Frikadel pan is heerlijk om als vleesvervanger te eten of gewoon zo als hartig hapje bij de borrel.
Ingrediënten
- 300 g vegan gehakt (of firm tofu wat je al eerder een beetje gebakken en gekruid hebt)
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 eetlepel ketjap manis gemengd met een theelepel sambal
- peper of een lekker heet pepertje in stukjes gesneden
- 175 gram silk tofu
- 60 ml plantaardige melk of kokosmelk
- 1 groente bouillonblokje
- 2 sneetjes brood in blokjes
- 1 eetlepel plantaardigeboter ( om in te vetten of je gebruikt bakpapier )
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng het vegan gehakt met de kruidnagels (kruidnagelpoeder), nootmuskaat, ketjap en peper. Lekker in laten trekken die kruiden.
Doe de silktofu in een keuken machine, doe er het vegan gehakt en de broodstukjes bij. Verwarm de plantaardige melk en los het bouillonblokje in de melk op. Doe dit bij je “deegje”.
Vet een ovenschaal in met vegan boter (of gebruik bakpapier) en schep het gehaktmengsel in de schaal
Schuif in de oven en laat de frikadel pan in 45 minuten gaar worden. Afgekoeld is het ook heerlijk!
Selamat makan! Ik lees graag hier onder de comments of het gelukt is en welke variatie je hebt toegepast. Er kunnen stukjes paprika doorheen, hete pepertjes, ui, noem maar op!


2 reacties
Shanna
Hey! Bedankt voor je recept. Het enige vegetarisch frikadel pan op het internet. Vraagje, ik zie dat je brood gebruikt ipv aardappels. Is dat om beter te binden (normaal gebruik je paneermeel toch?) of lukt het recept anders niet?
mcledelay
Ja, het brood zorgt ook voor binden! Ik zou het recept misschien nog iets moeten tweaken hoor…. dus als je aanvullingen hebt graag!