Scrambled tofu
basics koken

Scrambled tofu, mooie basic voor gerechten!

Ik heb het niet geweten

Scrambled eggs of liever tofu? In de eigengemaakte industrie is heel wat ellende. Zo worden kleine kuiken haantjes allemaal per direct afgemaakt.  De kuikentjes rollen  over een lopende band…..zo is de schepping mijn inziens niet bedoeld. Ik mis eieren persoonlijk niet echt.  Hooguit misschien als extraatje bij de nasi of gewoon voor ontbijt. Daarbij dit gerecht dan geschikt voor.

Smaak van zwavel of dus ei?

Meestal doe ik er voldoende knoflook bij om en beetje die zwavel smaak te krijgen. Maar daar is een Vegan truukje voor. Namelijk kala namak, of zwart zout. Dit zwart zout is vulkanisch steenzout. Kala namak heeft een zwavelachtige smaak, die wat aan gekookt ei doet denken. Online te koop of in een betere bio winkel.

Martabak met scrambled tofu

Dit gerecht kan ook als onderdeel van de Martabak no-telor (zonder ei dus) worden gebruikt. Als ik een keer tijd heb zal ik dat gerecht posten als mooi lunch gerecht.

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel zout (of Kala namak)
  • Peper naar smaak
  • Klein beetje kruidnagel
  • 3 teentjes knoflook

Prak de tofu met een vork:

Scrambled tofu

Voeg nu de kruiden toe en roerbak het in de pan met een beetje olie.

Scrambler egg tofu! En dat is het! Makkelijk zat en een mooie proteïne bom – voor je ontbijt of lunch of in een bijgerecht! Wat is jouw reden om geen ei te eten?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.