nuggets
Bijgerechten

Nuggets op z’n Indisch

Indische vegan nuggets hoe mijn papa dat deed

Nuggets die diervriendelijk zijn? Ja, dat kan. Mijn vader was vaak heel creatief in de keuken, hij vond overal oplossingen voor. Vroeger kon je nog niet goed aan bijvoorbeeld bamboe spruiten komen. Dan sneed hij de stam van de bloemkool in prachtige flinterdunne reepjes. Gewokt leek de smaak dan op een bamboe spruit.  Vlees was ook best prijzig dus om extra gerechtjes te creëren hulde hij bloemkool of tofu in een deegjasje. Zo had je dan meteen weer een mooi bijgerecht voor je rijsttafel.

Pannenkoeken beslag maar dan anders voor je nuggets

Mijn vader kon altijd flinterdunne flensjes maken van een mooi beslagje. Deze gebruikte hij voor de loempia’s. Een beslagje kun je dus ook gebruiken voor een mooi deegjasje. Zo’n beslagje behoeft helemaal geen ei en kan met bakpoeder voldoende luchtig worden. Dit gerecht moet je wel frituren, als zou je het misschien ook wel in de oven klaar kunnen maken.

Ingrediënten

  •  meel
  •  paneermeel of panko (te koop in toko’s)
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels maïzena
  • water
  • olie
  • 3 teentjes knoflook ( of knoflookpoeder),
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • 1 blok tofu (500 gram)

Neem de tofu uit de verpakking. Neem nu een schone theedoek en verpak daar je tofu in. Druk nu al het overtollige vocht uit de tofu, dit voorkomt dat je tofu te nat is. Snijdt de tofu nu in gewenste stukjes. Ik had reepjes gesneden. Normaal frituur ik meestal mijn tofu vooraf voor gerechten, maar in dit geval niet. Er gaat eerst een deeglaagje omheen. Dat maken we nu.

Mix alle ingrediënten  bijna zo dun als pannenkoekbeslag. Haal de  tofu door het beslag en daarna eventueel nog een keer door een laagje bloem of de panko.  Nu de nuggets in olie frituren. Presenteer op een bedje van sla met chilisaus.

Waar vinden jullie het naar smaken? Hebben jullie nog tips bij dit recept?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.