basics koken

Liefde voor Griekenland

Zon, zee, strand en lekker eten….

Is er plantaardig eten in Griekenland?

Je zou denken dat je alleen vlees kan eten en feta in Griekenland. Niets is minder waar. Er zijn genoeg plantaardige gerechten om als happy vegan op vakantie te gaan naar Griekenland en in ons geval naar Kefalonia.

Dit is Anti Samos Beach. Waar ik een heerlijke plantaardige burger heb gekregen.Wel even melden dat je hem zonder kaas wilt hebben. Een burgerbroodje met heerlijk gegrilde groenten.

Zondag na thuiskomst direct twee favoriete gerechten voor mijn kinderen gemaakt. Namelijk hoofdgerecht Imam en als voorgerecht gebakken courgette, kolokithakia tiganita. Omdat ik geen meel kon vinden zo snel heb ik rijstebloem en maizena gebruikt. Dus ook direct een glutenvrij gerecht.

Ingrediënten

1 courgette

water

5 eetlepels rijstemeel

2 eetlepels maizena

zout

Griekse oregano

(mijn toevoeging) beetje knoflookpoeder door het deegje

2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het klaar:

Snijd de courgette in mooie dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter . Beetje zout over alle plakjes strooien voor de smaak.

Doe alle ingrediënten voor het deegje in een kom. En leng het nu langzaam aan met water en voeg ook de olijfolie toe. Je zou ook in plaats van een deegje, alleen de courgette door het meel kunnen halen voor de iets slankere versie.

Doe nu olie in de pan, verhit het goed. Bak daarin de courgettes mooi goudbruin. Niet teveel plakjes tegelijk bakken want dan koelt je olie te snel af. Zorg dat beide kanten mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op een keukenpapier.

En daar heb je een heerlijk snackje tussendoor of voorgerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.