kokosburger
Indische recepten

Perkadèl Nori – mini kokosburger

Mini kokosburger & hartige trek ?

Kokosburger? Klinkt als kokosmakroon. Of niet?  Laat ik je verrassen…. Wanneer je vegan eet, heb je soms “cravings” naar iets hartigs. Nori is heel voedzaam en er zitten stoffen in waar jij nou net behoefte aan hebt. Liefst maak ik zelf mijn hapjes omdat ik dan in ieder  geval weet wat erin zit. Dit receptje heb ik zelf in elkaar geknutseld. Het is een hartig hapje, mini kokosburgertjes. Het deegje plakt nog niet zo heel lekker dus misschien moet het recept nog worden ge-finetuned.

Perkadèl Nori – mini kokosburger

Perkadèl maakte mijn vader vaak met mais en ik geloof alles wat er voor handen was. Erg leuk dat ik bij Spirit in Rotterdam dit hapje ook terugvond. Soms vergeet ik Indisch te koken, terwijl ik het zo lekker vind.  Deze perkadèl is net even anders. Dit gerecht combineer ik met rijst en gewokte groenten.

Ingrediënten

 • 3 bladen nori
 • 200 gram kokosmeel/ geraspte kokos
 • 1 lepel maizena
 • 2 lepels bloem
 • 5 lepels gesnipperde ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 lombok gesneden en ontpit of twee theelepels vegan sambal (zonder garnalen)
 • 1 theelepel ketoembar ( koriander)
 • 1/2 theelepel djinten
 • 1 theelepel gulu jawa ( Javaanse suiker)
 • zout naar smaak
 • sesamolie

Scheur de nori in kleine stukjes. Wrijf de ui,knoflook, lombok, ketoembar, djinten, suiker en zout met elkaar tot een brij in de vijzel. Uiteraard kun je ook de keukenmachine gebruiken. maar echt slow cooken doe je met de vijzel. Je wrijft als het ware de geuren en smaken door elkaar, waardoor het zich mooi vermengt.  Doe de Nori, kokosmeel en kruidenbrij door elkaar. Voeg er nu de maizena en meel toe en een scheutje sesamolie en eventueel water als het erg droog is. Kneed het goed door en maak er kleine balletjes van. Bak de balletjes in de sesamolie mooi goudbruin.

 

En oooooo, ze zijn zo lekker!!! Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! Wie gaat deze kokosburger (s) als eerste maken en post een fotootje? Ik denk dat jullie er net zo van genieten als ik. Als je wilt kun je het op de Facebookpagina posten!

kokosburger

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.