roos van bladerdeeg
Bijgerechten,  creatief Indisch koken,  Snacks

Hartige snack, met bladerdeeg en pittige inhoud!

Samen eten delen –  hartige snack voor bij de brunch

Hartige snack voor bij een brunch? Omdat we  met een groep enthousiaste mensen samenkomen ( Alpha cursus ) is wil ik graag iets voor de brunch meenemen. Uiteraard mag het wel een beetje Indisch zijn, maar ook een mooie combi met gewoon bladerdeeg. Ik heb eerder al eens fotootjes gedeeld op mijn Instagram en Facebook met een roos van bladerdeeg. Dit lijkt er erg op. Voor de vulling gebruik ik zwarte bonen uit blik.

Haal je bladerdeeg op tijd uit de vriezer, wil je er zeker van zijn dat het vegan is? Zorg dan dat je 100% plantaardig bladerdeeg koopt. Dat wil zeggen geen roomboter.

Ingrediënten

  • 2 pakjes bladerdeeg ( gemaakt met plantaardige boter)
  • 2 blikje zwarte bonen (Frijoles negros)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel ketoembar/koriander
  • 1/2 theelepel djinten (komijn)
  • 2 eetlepels fijngesnipperde uitjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels edelgist

 

Doe de bonen en alle ingrediënten in een keukenmachine ( of prak alles met de hand of evt staafmixer. nu heb je een smeuiige kruidige massa. Je kunt voor dit recept trouwens ook de inhoud van de samosa’s gebruiken!

Leg nu alle plakjes van de bladerdeeg uit en maak er 1 grote deeglap van. haal nu rondjes uit het deeg. Smeer nu je bonen smeersel op het rondje bladerdeeg, vouw nu het rondje half dicht en zet het creatief in een bloemvorm op je bakpapier op een ovenplaat.

begin roosje bladerdeeg

Zet als je roos helemaal klaar is het geheel zo’n 20 minuten in de oven op 200 graden. Let goed op of je deeg niet verbrand!

hartige snack kan in de oven

Eet lekker en post vooral wat voorbeeldfotootjes met mijn hashtag – #veganindo –  of in een comment hieronder.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze hartige snack vinden en benieuwd naar jullie bladerdeeg rozen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.