knoflook het helende kruid
Kruiden,  Ziekte

Knoflook

Knoflook mijn favoriete groente of is het een kruid?

Rauwe knoflook is het krachtigst. Vroeger leerde ik al uit het dikke boek van Dokter Vogel dat als je rauwe tenen bawang putih in gekookte melk deed (ik was nog geen vegan),  je een probaat middel had tegen darmparasieten.

In Rotterdam zit trouwens het restaurant Look, ik hoop daar eens goed vegan te eten. Zal dan misschien niet Indisch zijn,  maar het zal me goed smaken!

Nog meer gezonde weetjes

Verder heeft bawang putih meer dan 100 zwavelverbindingen in zich, waar ons lichaam naar smacht. Als je elke dag een paar teentjes rauwe knoflook zou eten versterkt het je immuunsysteem enorm. In Brazilië, hoorde ik van een kennis,  bestaat een oeroud recept tegen griep boordevol knoflook, citroen… Zou me niets verbazen als zo’n soort jamu jamu ook bekend is in Indonesië. In de Indonesische keuken is knoflook sowieso onmisbaar.

Dus ik ging op zoek en ja hoor! Obat bawang putih, om je aderen weer schoon te krijgen en waar niet voor zeg maar.

Ingrediënten

  • Ongeveer 500 gram tenen knoflook (of meer,  we hebben 250 ml.  knoflooksap nodig)
  • Ongeveer 500 gram gember (zelfde verhaal we hebben  250 ml gembersap nodig)
  • 250 ml appelazijn
  • 250 ml citroensap
  • 500 ml vloeibare gulu djawa

Juice de knoflook en de gember.  Doe dit bij elkaar. Voeg nu ook de appelazijn toe.  Zet dit op een laag vuurtje en laat het 2 minuten sudderen. Laat het afkoelen en voeg dan tot slot de gulu djawa toe.  Een medicijn lepel elke dag en het belooft ons super gezondheid.

Helaas ben ik super gevoelig voor citroen,  dus ik kan het niet voor jullie uitproberen.  Ik wil het wel een keer zonder citroen proberen.  Maar dan ben ik wel een essentieel onderdeel kwijt.  De vitamine C  in de citroen,  zorgt samen met de zwavelelementen uit de knoflook voor betere opname van de aminozuren. Ik ben heel benieuwd wie dit recept aandurft?  Ken je in jouw cultuur ook zo’n drankje? Waar zou je de citroen mee kunnen vervangen volgens jou?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.